4/2004

4/2004

Novofundlandský pes - rodinný společník, zachránce i obranář

Ve dnech 10. až 18. července tohoto roku se v areálu kynologického cvičiště ZKO Dobřany na Plzeňsku konal letní výcvikový tábor Novofundlandklubu ČR se sídlem v Praze, v jehož závěru se konaly zkoušky z výkonu dle NZŘ. Řeknete si nic zvláštního. V činnosti NF klubu to událost zvláštního významu byla, neboť to bylo poprvé v jeho historii, kdy byl klub organizátorem zkoušek z výkonu.
Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Krásný NF mejdan - KV a SKV Praha 2004

Konečně jsem dal odpočinout svým kostem a proto mi to nedá, abych se přece jenom neposadil k počítači, nezapálil si svou obligátní cigaretu (doufám, že nebudu obviňován z propagace tohoto zlozvyku) a nenapsal nějaký ten odstaveček bez jakýchkoliv ambicí stát se věhlasným Egonem Ervínem Kischem. Neděste se, prosím, to nebude reportáž z konání tak velké akce, bude to jen trochu popisu a pár úvah chovatele novofundlanďáků.
Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Hostouň 2004

12. - 15. 8. 2004 pořádal NFK ČR setkání členů a přátel novofundlandských psů u rybníka Hostouň. K účasti mě nalákala možnost na vlastní oči vidět psy - vodní záchranáře při výcviku a práci. Tak jsme se ženou a Dastym ve čtvrtek večer vyrazili.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Dobřany 2004

Než se nadějeme, máme tady podzim a nám nezbyde, než vzpomínat na některé letní akce pořádané naším Novofundlandklubem. Letos v červenci proběhl 10. ročník tábora v Dobřanech u našeho člena Bohumila Matuchy, který se o nás a naše hafany vždy s obětavostí stará a poskytuje nám týdenní azyl. Někdo zde trávil celý týden, jiný třeba jen víkend, prostě jak se komu hodilo. I já jsem přijela jen na pár dnů, neboť mám mimo dvou psů ještě tři koně, a tak je nemohu na tak dlouhou dobu opustit.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Pochod pro psy

O prázdninách jsme objevili s mamkou u veterináře letáček o akci 5P - Pochod pro psy přes pohoří, který se koná začátkem září. Trasa je vedena přes obec Pohoří a navazuje na tradici Pochodu za Roboranem.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Dvě mouchy jednou ranou

"Spolupráce" - tak toto slovo zcela naplnila parta skvělých holek ve složení Alena Hutařová, Petra Zikánová, Jessica Denisová a dvě asistentky ze speciální školy pro postižené děti v Jihlavě, které se mnou šli na veletrh ZOO EXPO první říjnový víkend (pátek, sobota a neděle) na pražské výstaviště. To ovšem není kompletní představení naší skupiny. K tomu abychom mohli dělat i praktické ukázky canisterapie jsme samozřejmě potřebovali psy, takže jmenovitě novofundláci: Ayschen Stratony, Sisi Severozápadní Cesta a Carie Canadian Beardog, (omluven byl Sharp Severozápadní Cesta, který zvolil raději víkend mezi chlapy), tři malé číňanky a mladá bernardýnka Betynka. Nesmím samozřejmě zapomenout i na mužskou část kterou zdatně zastupoval Patrik Hutař.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail