Zpravodaj 2/2007

Zkoušky z výkonu

Chtěla bych se s Vámi podělit o radostnou událost ze složení zkoušek. Dne 5. 5. 2007 v Libni jsem se zúčastnila se svými dvěma psy Badem a Dumasem zkoušek ZPU-1. V těchto zkouškách je stopa, poslušnost a speciální cviky ve skupině. Pískat přijela paní Michaela Martinů, která posuzovala velmi korektně.

Ráno na stopách to začalo, bylo hrozné sucho, pole bylo povadlé a počasí nám přálo. Stopy byly u všech psů hrozné, i přesto jsem měla s Dumasem druhou nejlepší a s Badem čtvrtou nejlepší stopu. Na poslušnosti mě Badík nezklamal, získal 89 bodů ze 100 možných.

U speciálních cviků oba kluci zazářili. Zkoušky ZPU-1 jsme úspěšně splnili.

Dne 26. 5. 2007 jsem se zúčastnila mezinárodních zkoušek IPO - V, které posuzovala paní rozhodčí Golhová. Tato zkouška je velmi náročná na přesnost cviků. Musím říci, že paní rozhodčí posuzovala velmi dobře. Ráno jsme začali na stopách a již tradičně byl velký problém najít terén, vhodný pro stopy. Nakonec vyhrálo pole s obilím. Prostě terén nic moc.

Bad vypracoval stopu na 81 bodů, ovšem s Dumasem se nám nedařilo, na lomu jsme to pokazili a ukončili jsme zkoušku. Po stopách následovala poslušnost, bylo velké dusno a atmosféra byla napjatá. Poslušnost dopadla dobře, Bad získal 82 bodů. Na obraně Badík zazářil, dostal 89 bodů a zkoušku IPO-V slpnil na známku „dobře". Musím říci, že to bylo dost náročné, ale mám radost, že máme s Badem další zkoušku.

Zdraví Vás Věra Čermáková i Bad s Dumasem

Vytisknout E-mail