Jste zde:  
||
||
||
Pánská jízda

Ostatní

Pánská jízda

Pánská jízda a neb „Ta povaha“ podruhé

V sobotu jsme se sešli před kempem Džbán na avizovanou podzimní procházku údolím Divoké Šárky. Místo a trasu vybrali Piskačovi. Překvapila nás docela pěkná sešlost neboť původní zprávy naznačovaly, že to bude spíše komorní akce – tak cca 4-5ti psů, kteří se svými pány a paničkami nenechají odradit nepříznivou předpovědí počasí.

 

Skutečnost však ve všech směrech překonala očekávání. V pátek bylo ošklivo, zataženo a sychravo a předpověď nebyla lepší, takže jsem si vzal raději dospod svetr. Nicméně, když jsme se shromáždili, ranní mlžný opar se začal pomalu rozpouštět a když jsme se vydali na cestu, vykukující sluníčko se začalo rychle prosazovat a už nás po zbytek dne neopustilo. (Zato v neděli už byla zase deka) Byl to, díky Pánu Bohu, nádherný den, jakých v tomto roce už asi moc nebude. Taková vzpomínka na babí léto. Všichni si to pěkně užívali – jak lidi, tak i psi brouzdající se občas Šáreckém potokem…

I když naše hárající holky zůstaly doma, sešlo se plno psů! A když říkám psů, myslím tím skutečně psy – nepřijela žádná psí holka, takže to byla taková pánská jízda, vlastně psí procházka! A světe div se! I když občas nějaký samec zabublal, nikdo se nesepral, a občasný náznak samčí dominace zkrotili majitelé hned v počátku. Proto jsem si dovolil uzmout od Štěpánky do nadpisu slova z jejího článku „Ta povaha“. Takže klobouk dolů…

Nutno ocenit, že přijelo hodně přespolních. Kromě Evy Macháčkové, která již tradičně nevynechá skoro žádnou akci, (a to jezdí vlakem) a přijíždí si, jak ona s oblibou říká, si „dobít baterky“, přijeli i Šmídovi ze Šumavy a Vackovi z Liberce a Helena Plzáková z Berouna. Za domácí skórovali Piskačovi, Kalabzovi, Ditrichovi. Prostě krásná sešlost! Pokecali jsme si, zastavili se v půli cesty v hospůdce „Dívčí skok“ , našli nádherné místo na fotografování, (nedaleko za naším oblíbeným kempem) a skončili, jak jinak, zase v restauraci Šárka na moc dobrém obědě.

Vzpomněl jsem si na oblíbenou hlášku od R.Hrušínského – „Takové uvolněné odpoledne!“ My jsme zažili také takový uvolněný pohodový den a rozcházeli jsme se natěšeni na poslední předvánoční adventní víkend, kdy se zase sejdeme na Petříně a pro velký úspěch opět zopakujeme procházku předvánoční Prahou, resp.Pražským hradem, podhradím a Malou stranou, přes Kampu zase zpět.

Vytisknout E-mail