5/2004

5/2004

Rada chovatelům - VITAMIN 'E'

Někdy se stane, že jsou feny velmi pěkné, ošetřované i s pěknou srstí, na kterých je vidět péče chovatele a přece část fen má potíže s plodností. Fena málo barví, přezku (zevní pohlavní orgán) má nedostatečně zduřelou a někdy se ji ani nepodaří nakrýt nebo o ni pes nejeví dostatečný zájem. Pokud se fenu podaří nakrýt i opakovaně, stejně nezabřezne. Málokdy je toto způsobeno tím, že by chovatel přijel v nevyhovující den. Mnoho chovatelů se tomu snaží hormonálně pomoci a málokdy s uspokojivým výsledkem. Ve velké části případů by stačilo zvýšené podávání vitaminu E a to pokud možno již od mládí (viz článek v doslovném znění autorů: Geflügel a Börse).
Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Canisterapie na veletrhu v Praze

Již tradičně se první říjnový víkend konala v Praze na výstavišti akce s názvem ZOOEXPO. Jde především o prodejní výstavu pomůcek pro chov zvířat, ale nejen to. Prezentují se zde např. různé neziskové organizace pečující o opuštěná zvířata a také lidé, kteří pomocí zvířat pomáhají lidem s handicapem.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail

Informace z jednání V. sjezdu ČKS

V sobotu 5. 12. 2004 se konal v Praze již 5. sjezd Českého kynologického svazu (ČKS), jehož prostřednictvím začleněni do ČMKU, která je zastřešujícím orgánem kynologických organizací v ČR a tato Unie dále zastupuje náš stát mezinárodní kynologické organizace FCI.

Pokračovat ve čtení

Vytisknout E-mail