Jste zde:  
||
||
||
Dumasův velmi úspěšný víkend 12.-13.11.2011

Ostatní

Dumasův velmi úspěšný víkend 12.-13.11.2011

 

Je sobota 12. 11. 2011. Den jako stvořený ke zkouškám. Počasí je sice mrazivé, ale nádherné. Zkoušky dle IPO pořádané  ZKO Stromovka posuzuje rozhodčí Jaroslav Šmolík a my s Dumasem jsme připraveni zkoušku doufejme úspěšně složit. Ráno jsme se sešli na parkovišti v Horoměřicích, odkud jsme všichni společně jeli na stopy. V této zkoušce je cizí stopa, dlouhá nejméně 400 kroků, přičemž má 3 úseky, 2 lomy (cca 90 stupňů), 2 předměty a musí být 30 minut stará. Na vypracování stopy je vyhrazeno 15 minut. Ze 100 bodů je pro složení potřeba získat alespoň bodů 70. Vylosovala jsem si stopu č. 2 a šlo se na věc. Super atmosféra nám však ani nedovolila být nervózní. Dumas stopu vypracoval na 76 bodů a tím úspěšně stopařskou zkoušku FPr2 složil.

Dnes je neděle 13. 11. 2011 a s Dumasem  jsme se vypravili na další stopařskou zkoušku. Stále s hřejivým pocitem ze včerejší složené zkoušky vystupujeme z auta před areálem ZKO Libeň, kde se dnes koná zkouška FPr 3, posuzovaná rozhodčím Lubomírem Jonášem. Přivítali jsme se s ostatními účastníky a vyrazili na stopy. Ovšem nedělní počasí nebylo vůbec tak hezké jako v den předchozí. Byla zima a mlha. To nám ale nevadilo, protože se super partou nás ani nenapadlo myslet na ošklivé počasí. Proběhlo klasické losování stop, připomenuli jsme si, jak stopa vypadá a šlo se na věc. Cizí stopa, nejméně 600 kroků dlouhá, 5 úseků, 4 lomy (cca 90 stupňů), 3 předměty, nejméně 60 minut stará, čas k vypracování 20 min, celkem 100 bodů, z toho potřeba alespoň 70 bodů a k tomu mlha, že by se dala krájet. Bylo vidět sotva na 15 metrů. Dumas ale nezklamal a stopoval jak profesionál. Přilepil nos na zem a došel si pro skvělých 81 bodů. Tím úspěšně složil stopařskou FPr3 na známku „dobrá“.

Oba rozhodčí posuzovali velmi korektně. Počasí bylo sice mrazivé, ale přesto ideální ke zkouškám a super atmosféra dokreslovala krásný a vydařený víkend. Dumas mi udělal velkou radost. Dumčo jen tak dál!!!

 

Vytisknout E-mail