Jste zde:  
||
||
||
Chorvatsko 2011

Ostatní

Chorvatsko 2011

Endy

 

 

 

 

 

Zdravím všechny psí kamarády i kamarády psů!

 

Chci se s Vámi podělit o báječný zážitek z prázdnin.

Jmenuji se Tiffany a doma mám „nevlastní ségru“ fundlačku Geru. A protože bez sebe nedáme ani ránu, máme i tyto zážitky společné….

S páníčky jsme v červnu vyrazili k veliké slané louži na Istrii v Chorvatsku. Sraz s ostatními jsme měli ve vile Ulika, jen malý kousek od moře. Ve společném apartmánu s námi ještě bydleli Maggie a Mexík s páníky Tomem, Míšou a Zdeňkem. Dělala jsem velice důležitou a chtěla jsem jim všem ukázat, kdo tady bude vládnout. Mexík si o tom myslel asi něco jiného, tak nás pro jistotu páníčci spolu nenechali ani vyměňovat názory.

Dvakrát denně jsme všichni nastoupili na minicvičáku u vody, kam za námi připlul lodivod Jakub se člunem Pašákem. Někteří psí kamarádi za námi ještě docházeli ze vzdálenějších apartmánů.

Při každém setkání jsem všechny hlasitě zdravila a poučovala, jak to mají dělat. Za odměnu mi Petr začal říkat bouřka – vůbec nechápu proč ???

Hlavní velitel Petr nám většinou s Dastíkem ukázali, co se po nás chce a všichni se poctivě střídali ve vytahování aportů nebo topícího se výcvikáře. Velcí a silní chlupáči si taky hodně užili vystupování a nastupování do člunu uprostřed moře a vypadalo to, že se fakt baví! Zvládli vytáhnout i člun až na břeh. Já jsem trošku menší, tak jsem dostala za úkol vytáhnout nafukovací lehátko. Všichni mě chválili, jaký jsem záchranář a já jsem byla moc pyšná (panička taky ).

Když se mořský bůh Neptun naštval a posílal na nás velké vlny, které mě vyhazovaly z vody na břeh, ani některým fundlákům se nechtělo zdolávat toto nebezpečí. To jsme pak cvičili na povely suchý výcvik. Alespoň jsme si promrskali chování pejsků vzorňáků ve společnosti, naši páníci tomu říkají socializace.

Po obědě jsme všichni zmoření odpočívali, lidská smečka poseděla u kafíčka nebo se šla čachtat do moře. Po odpoledním cvičení jsme se večer nadlábli a spali jako dřeva až do rána. Naši páníčci měli ještě energii zajít si do restaurace na rybí mňamku, kterou připravil v kuchyni pan domácí, nebo jen tak seděli na terasách a domlouvali se na další dny.

Za naši smečku můžu prozradit, že se nám tam moc líbilo.

Děkujeme Janě za zařízení prima dovolené, Petrovi za trpělivé vysvětlování povelů a udílení výchovných rad, Jakubovi za projížďky na člunu, Mirkovi za dovoz člunu až do takové dálky, Zdeňkovi za fotečky ve vodě, na suchu i pod vodou, klukům Jandovým za pohotové zařízení opravy motoru člunu, našim spolubydlícím za trpělivost s mým ňafkáním a všem účastníkům za příjemnou společnost.

 

Už se těšíme na další akci!

 

Tiffany

 

(Geruška a Strouhalovi ……)

 

Vytisknout E-mail