Zpravodaj 2/2007

Výcvik v Radíkově 16. - 18. 3. 2007

Written by Petr Šimek on .

Vpřed!
Vpřed!

V březnu jsme náš pravidelný výcvik skloubili s pozváním moravských přátel z „Fundláčku" na jejich setkání do Radíkova u Olomouce. V pátek večer jsme se sjeli a ubytovali. Někteří v hotelu, někteří v chatičkách. Po večeři jsme se ve společenské místnosti navzájem představili, seznámili a v přátelské debatě pak jsme probrali chovatelské i výcvikové problémy a myslím si, že jsme se i pobavili.

Sedni
Sedni

Sobota pak byla ve znamení výcviku. S Lenkou Řezníkovou jsme si nastoupený mančaft (přes 20 psovodů se psy) rozdělili na dvě stejné skupiny a do nichž jsme pak poctivě celé dopoledne vlévali svá výcvikářská moudra. Po dobrém obědě však k odpolednímu výcviku nastoupila jen jedna skupina psovodů se psy, neboť členové „Fundláčku" měli schůzi. A opět jsme se věnovali poslušnosti, neboť ta je matkou výcviku. Po večeři jsme opět společně poseděli a s lidmi stejných zájmů a problémů trvaly debaty dlouho přes půlnoc.

V neděli pak jsme se opět rozdělili na dvě skupiny. Těm, co chtěli poznat taje předvádění psů na výstavách, se věnovala Lenka Řezníková. My, zbývající zájemci o výcvik jsme si vyzkoušeli poslušnost podle národního zkušebního řádu v odpovídající náročnosti. Výcvik jsme zakončili u začátečníků drážděním a zákusy do kůže a pešků. Pokročilejší si pak mohli vyzkoušet i celou obranu. Po obědě jsme se rozloučili a rozjeli se do svých domovů.

Výcvik v Radíkově
Výcvik v Radíkově

Za nás chci poděkovat „Fundláčku" za pozvání a kamarádskou atmosféru při tomto setkání. Za sebe pak všem účastníkům děkuji za disciplinu, zájem a snahu naučit se cvičit svého psa.

Tak ať nám to cvičí!

Vytisknout