Ostatní

Vodní výcvik s Fundláčkem

Written by Žaneta Drahokoupilová on .

Ve dnech 27.4. – 1.5. 2012 se konal vodní výcvik v Pasohlávkách na Novomlýnských nádržích, který organizoval Foundland Czech o.s.. Akce se zúčastnilo asi 30 novofundlanďanů, ale k vidění byli i jiní pejskové.

Pasohlávky_2012

Výcvik probíhal od soboty do pondělí a po celou dobu nám krásně svítilo sluníčko (až 30°C). V neděli byl silnější vítr, který zvedl do té doby klidnou hladinu, a my tak měli průpravu na společnou dovolenou v Chorvatsku.

Co se týče samotného cvičení… nejdříve probíhala suchá příprava, pak následoval trénink ve vodě.

Psi si vyzkoušeli nástup do člunu a výskok z něj, dále pak aport, záchranu tonoucího, “surfování“ na surfu, přitažení člunu a další.

Náš prcek byl z celé akce unešený stejně jako my. S takovým nadšením s jakým běhal pro aport, kdyby se běhal česat… Viděl se zde s bráškou, ségrou, mamkou, tetkou a spoustou jiných fundláčků. A mimochodem… mamka umí nejlépe skákat ze člunu:o)

Příští rok jedem určitě zase, protože pesani se vyblbli a naučili spoustu nového a my se seznámili s bezva partou lidiček, kteří dali dohromady skvělou akci!

Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012Pasohlávky_2012

Vytisknout